Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde öğrencilerin ve halkın katılımıyla  çoşkuyla kutlandı.

Nis

İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik  Erzurum Gezisi organize edildi. Gezide öğrencilerimizin motivasyonunu artırıcı sosyal ve kültürel faaliyetlere yer verildi. Ayrıca öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerini canlı kılmak amacıyla;

• Çifte Minareli Medrese
  • Ulu Cami
  • Lala Paşa Cami
  • Yakutiye Medresesi
  • Saat Kulesi
  • Aziziye ve Mecidiye Tabyalar
  • Abdurrahman Gazi Türbesi
  • Çeşitli müzeler

ve İbrahim Hakkı Fen Lisesi ziyaret edildi. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Nis

8. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak liselere geçiş denemelerine devam ediyoruz.

Nis

Okulumuz öğrencileri  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Züleyha ZENGİN öncülüğünde  mukabele okudu ve hatim duası yaptılar.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine doğru bitirmiş olduğumuz mukabelemizin hatim duasını öğretmen ve öğrencilerimizin iştirakı ile yaptık.

Hatmi tamamlamanın sevincini, coşkusu ve Ramazan'ı uğurlamanın hüznünü bir arada yaşadık. Lokum ikramlarımız ile erken bir bayramlaşma töreni yaptık.

Temelleri ilk vahye dayanan bu güzel sünneti yerine getirmemize vesile olan öğrencilerimize ve  bu organizasyonu yapan  öğretmenimize çok teşekkür ederiz.

Nis

''Müminin kıyamet günü serinleyeceği gölgelik sadakasıdır'' (Hadisi Şerif)

ÇEDES projesi kapsamında öğretmenlerimizin  katkılarıyla oluşturduğumuz ramazan kolilerini ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırdık. Destek veren bütün öğretmenlerimizden Allah razı olsun.

Nis

Kitapsız yaşamak , kör, sağır, dilsiz yaşamaktır.

Okulumuz öğrencileri Kütüphaneler Haftasında, kütüphanelerin ve kitapların önemini vurgulamak amacıyla  ''kitap benim için'' etkinliği yaptılar.

Mrt

Mentörlüğünü Türkiye ve Yunanistan'lı ortakların yaptığı ve okulumuzda da   okul müdürümüz Yüksel TOSUN tarafından yürütülen ''Şehrinizin Elçisi Olun'' etwinning projesi öğrencilerimizin katkılarıyla okulumuzda uygulanıyor. Etwinning projemizin amacı öğrencilerimizin dil gelişimini desteklemek,  onların başka kültürden öğrencilerle tanışmalarını sağlamak, farklı şehirleri tanımak  ve kültürlerarası  iletişimi güçlendirmektir. Etwinning projemiz hakkında ilk toplantımızı gerçekleştirdik.

Mrt

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılı münasebetiyle okulumuz öğrencilerinin günün anlam ve önemini kavraması, Mehmet Akif ve istiklal Marşı hakkında  bilgi sahibi olması ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Mehmet Akif ERSOY ve İstiklal Marşı'' konulu yarışma yapıldı. Yarışmada sırayla;

Sema EFE , Emircan YAĞMUR, Güldanur DEĞİRMENDERE ve Muhammet Yusuf ASLAN ödül almaya hak kazandılar. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebî ve mesleki gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla 2021 yılından itibaren Genel Müdürlüğümüz uhdesinde "Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi yürütülmektedir.2024 yılı teması, Yazar Nuri Pakdil ve Erdem Bayazıt'tır.

Bu amaçla okulumuzda öğrencilerimiz tarafından;

Uzun Hikaye, (Mustafa KUTLU)

Dedemin Bakkalı (Şermin YAŞAR)

Yürekdede İle Padişah (Cahit ZARİFOĞLU)

Haritada Kaybolmak (Vladimir Tumanov)

Abartma Tozu (Şermin YAŞAR)   adlı eserler okunmaya başlanmıştır.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu ''Vakti Kuşanmak'' etkinlikleri çerçevesinde bu haftanın konuğu abdestin alınışı ve ezanın güzel okunması idi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Züleyha ZENGİN liderliğinde öğrencilerimiz okul mescidinde konuları uygulamalı olarak yaptılar.

Mrt

8.sınıf öğrencilerimizin sınav kaygısını azaltmak, mevcut durumlarını ortaya çıkarmak ve eksik olan konuları tespit etmek amacıyla liselere geçiş deneme sınavı yaptık.

Şbt

''Dilimizin Zenginlikleri'' projesi kapsamında öğrencilerimiz deyim ve atasözleri resimleme etkinliği yaptılar, tabu oyunu oynadılar ve  deyim ve atasözlerin ortaya çıkış hikayelerini araştırarak sınıfta paylaştılar.

Şbt

Okulumuz öğrencileri ''Vakti Kuşanmak'' etkinlikleri kapsamında namazın önemini, şartlarını ve faydalarını mescitte konuştular.

Şbt

Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini aşılamak amacıyla uyguladığımız kitap okuma saatleri devam ediyor.

Şbt

Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.

Miraç Kandilimiz mübarek olsun.