Şbt

Okulumuz öğrencileri ''Vakti Kuşanmak'' etkinlikleri kapsamında namazın önemini, şartlarını ve faydalarını mescitte konuştular.

Şbt

Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini aşılamak amacıyla uyguladığımız kitap okuma saatleri devam ediyor.

Şbt

Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.

Miraç Kandilimiz mübarek olsun.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu '' Dilimizin Zenginlikleri'' projesi kapsamında okulumuz öğrencileri bilmedikleri kelimelerin anlamlarını panoya yazdılar ve kelime bulma oyunu oynayarak kelime dağarcıklarını artırma çalışması yaptılar.

Ock

Okulumuz öğrencileri arasında Peygamberimizi tanıtmak, O'na olan ilgiyi, sevgiyi artırmak ayrıca öğrencilerimizin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak, tatlı bir rekabet ortamı oluşturmak ve öğrenme eksikliklerini ortaya çıkarmak amacıyla ''Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması'' düzenledik. Yarışmaya katılan öğrencilerimize çeşitli hediyeler verdik. Yarışmaya katılan öğrencilerimize ve emek veren öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz öğrencileri tarafından namaz hakkında farkındalık oluşturmak, namaza karşı ilgi uyandırmak ve  namazı sevdirmek amacıyla ''vakti kuşanmak'' etkinlikleri kapsamında pano oluşturuldu.

Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde
Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu
Varıp eşiğine alnımı koydum
Sanki bir yer altı nehr çağlıyordu

Gözlerim yollarda bekler dururum
Nerde kardeşlerim diyordu bir ses
İlk Kıblesi benim ulu Nebi’nin
Unuttu mu bunu acaba herkes

Filistinde müslümanlara yapılan soykırıma ve çocuk ölümlerine dikkat çekmek, israil devletini lanetlemek ve ''Özgür 'Filistin'' mücadelesinde öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla okulumuzda pano çalışması yaptık.

Ara

''Dilimizin Zenginlikleri'' projesi kapsamında öğrencilerimiz Yunus EMRE, atasözleri, deyimler, bilmece, şiir ve doğrusunu öğrenelim panosu oluşturdular. Proje kapsamında ''bilen oturur'' etkinliği yapıldı.

Ara

8.sınıf öğrencilerimizin durumlarını tespit etmek ve öğrenme eksikliklerini gidermek amacıyla liselere geçiş deneme sınavı yaptık.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ''Vakti Kuşanmak'' etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz namazın kılınışını, farzlarını, önemini, abdestin alınışı gibi konuları belirli bir takvim planında öğreniyorlar. Öğrencilerimiz bu hafta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeniniz Züleyha ZENGİN önderliğinde ikindi namazının kılınışını uygulamalı olarak öğrendiler.

Ara

Yerli malın üretimini ve tüketimini artırmak, tutumlu olmayı öğretmek, yatırımın önemini kavratmak, Türk malllarını tanıtmak ve israfı önlemek amacıyla Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasını kutladık.

Ara

7 ve 8. sınıf öğrencilerimizin durumunu tespit etmek, derslerdeki kazanımların kazanılıp/kazanılmadığını ortaya çıkarmak ve öğrenme eksikliklerini belirlemek amacıyla deneme sınavı yaptık.

Kas

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu ''Vakti Kuşanmak'' etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimiz abdestin alınışını ve  sabah namazının kılınışını öğrendiler.

Kas

Geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan, toplumda her daim örnek olan, yeni nesillerin yetişmesi için her zaman fedakarlık yapan ve mücadele eden öğretmenlerimizin öğretmenler gününü çeşitli etkinliklerle kutladık. Öğretmenler gününüz kutlu olsun sevgili öğretmenim.

Kas

Okul müdürümüzün mentörlüğünü yaptığı Türkiye, Ürdün ve Gürcistanlı ortakların bulunduğu ''Ah Be Oyunlarımız 2/Oh Our Games Two adlı etwinning projemiz ulusal kalite etiketi almaya hak kazanmıştır. Projeye destek veren bütün paydaşlara teşekkür ederiz.